Țara de origine: MIX
Soi: Geisha, Heirloom
Producător.
Altitudine: MIX
Procesare: Spălat
Columbia GEISHA
Altitudine: 1850 - 2040 m deasupra nivelului mării.
Promyté
Dulce Misterio este unul dintre cei mai noi furnizori ai noștri, venind dintr-un mediu complet diferit de cel al majorității celorlalți cultivatori de specialitate. Odată cu schimbarea ordinii mondiale provocată de pandemie, compania sa a dat faliment în 2020 și, dintr-o dată, a avut la dispoziție cea mai prețioasă resursă - timpul. A decis să își îndeplinească visul de o viață: să producă cea mai bună cafea fină columbiană.
În 2016, a început să caute o fermă care să îi îndeplinească cerințele - în special cele legate de caracteristicile solului și altitudine. În 2019, a cumpărat o fermă lângă Neira (Caldas) care i-a depășit așteptările - de aici și numele afacerii sale: Dulce Misterio (Dulce Secret).
Cafeaua este recoltată doar la maturitatea optimă. Are o echipă instruită care lucrează cu el la fermă pentru a-l ajuta să culeagă pe tot parcursul anului. Cafeaua este sortată manual, iar cafeaua imatură este pusă deoparte, fiind apoi prelucrată separat. Cafeaua este apoi spălată și încărcată în rezervoare de plastic, unde cireșele sunt fermentate timp de 48 de ore. În timpul fazei de uscare, variabile precum temperatura, care nu trebuie să scadă sub 38 °C, și umiditatea, care este monitorizată de o persoană care măsoară cafeaua mai multe ore pe zi cu ajutorul unui higrometru electronic.
Etiopia Bensa Damo
Altitudine: 1860 - 2160 m deasupra nivelului mării
Prelucrare: spălată
Soi: 74110, 74112 și 74158
Stația Damo lucrează în strânsă colaborare cu fermierii locali. În timpul sezonului de recoltare a cafelei, care necesită multă forță de muncă, din decembrie până în februarie, stațiunea angajează peste 100 de persoane, aducând un venit foarte necesar comunității. Aceasta plătește fermierilor prețuri cu 20-30% mai mari decât media, recunoscând astfel valoarea muncii lor grele.
În conformitate cu practicile tradiționale, cafeaua este cultivată organic la umbra copacilor indigeni. După ce cireșele sunt curățate de pieliță, sunt fermentate timp de 48 până la 72 de ore în rezervoare. După spălare, se usucă timp de 12 până la 15 zile pe paturi africane supraînălțate.
Pe lângă faptul că produce o cafea excelentă, anul trecut, stațiunea Damo a construit 5 școli rurale pentru a oferi tinerilor educație în domeniul cafelei (procesare, distribuirea de puieți etc.).