Rețete gustoase și rapide pentru deserturi de cafea

Rețete gustoase și rapide pentru deserturi de cafea

Fără cafea? Și că vă place să vă îmbunătățiți ceașca de băutură revigorantă cu un desert? Avem rețete simple de deserturi cu cafea fără coacere, care folosesc cafeaua în preparare.

Dacă iubiți atât de mult gustul și mirosul cafelei încât nu vă mulțumiți doar să o sorbiți, veniți alături de noi să preparăm deserturi în care vă puteți bucura din plin de cafea. Iar vestea bună este că oricine le poate face.

Tort de brânză cu ciocolată și cafea fără coacere

Dacă aveți de gând să tratați mai multe persoane, acest tort este absolut perfect. Doar că ideal ar fi să îl pregătiți cu o zi înainte pentru a avea timp să se întărească în frigider. O formă rotundă de tort cu diametrul de 25 cm este ideală pentru preparare.

Ingrediente:

  • 200 g de caju nesărat - se înmoaie în apă rece peste noapte

  • 250 g biscuiți cu cacao (de ex. Derby)

  • 1 lingură de cafea măcinată

  • 100 g de unt

  • 500 g cremă de brânză - ideală este de ex. Philadelphia sau Lucina

  • 300 ml de frișcă de frișcă

  • 165 ml de miere sau sirop de arțar

  • 2 lingurițe de extract de vanilie

  • 11 felii de gelatină

  • espresso sau două linguri de cafea instant turnate peste 165 ml de apă fierbinte

  • 250 g de ciocolată neagră

  • 250 g ciocolată cu lapte

    250 g ciocolată cu lapte

  • Cacao olandeză pentru presărat

Procedură:

În primul rând, tapetați forma cu hârtie de copt. Apoi scurgeți, clătiți și scurgeți caju. Într-un robot de bucătărie, amestecați biscuiții cu cafeaua măcinată și untul topit, apoi presați amestecul finit pe fundul formei și dați-l la frigider pentru moment.

Puneți caju în robotul de bucătărie curățat și amestecați-le cât mai fin. După ce ați terminat, adăugați crema de brânză, extractul de vanilie, smântâna și mierea. Amestecați din nou până când amestecul este omogen.

Apoi topiți ambele ciocolate într-o baie de apă. Apoi, pregătiți gelatina lăsând feliile să se înmoaie în puțină apă timp de aproximativ 5 minute. Între timp, încălziți espresso sau cafea instant într-o cratiță. Adăugați gelatina stoarsă în cafea și, odată ce s-a dizolvat, turnați amestecul împreună cu ciocolata topită în amestecul de caju, amestecați bine și turnați peste baza de biscuiți pregătită.

Refrigerați prăjitura gătită pentru încă cel puțin 5 ore. Înainte de tăiere, se pudrează ușor cu pudră de cacao.

Tort cu mousse de ciocolată și cafea

Mousse-ul de ciocolată este un desert simplu, fără coacere, care are un gust minunat ca atare sau îl puteți completa cu fructe mai acide. Trebuie să fie refrigerat timp de aproximativ 3 ore înainte de a fi servit.

Ingrediente pentru spuma de cafea:

  • 1 felie de gelatină

  • 40 ml de cafea espresso sau cafea de filtru

  • 160 g lapte condensat

    160 g lapte condensat

  • 120 ml de frișcă de frișcă

  • 3 linguri de zahăr granulat

  • 2 albușuri de ou

  • un vârf de cuțit de sare

Ingrediente pentru mousse de ciocolată:

  • 70 ml de frișcă

    70 ml de frișcă de bătut

  • 100 g de ciocolată neagră de calitate

    100 g de ciocolată neagră de calitate

  • 1,5 linguri de zahăr granulat

  • 2 albușuri de ou

  • un vârf de cuțit de sare

  • Cacao olandeză

Procedură:

Înainte de a începe să preparați spuma de cafea, puneți gelatina în apă ușor rece pentru a se umfla. Încălziți cafeaua într-o cratiță, dar aveți grijă să nu o lăsați să fiarbă. Amestecați gelatina în cafeaua caldă și apoi turnați amestecul în laptele condensat și amestecați bine.

Batați smântâna și amestecați-o cu laptele condensat cu cafea. Apoi, bateți albușurile cu zahărul și un praf de sare. Albușul de ou trebuie să fie ferm, dar nu complet tare, astfel încât să se combine bine cu frișca bătută. Lucrați-l ușor în frișca bătută cu o spatulă și umpleți paharele pregătite până la jumătate. Apoi puneți-le la frigider.

Pentru a pregăti mousse-ul de ciocolată, aduceți smântâna la fierbere într-o cratiță, apoi turnați peste ea ¾ din ciocolată. Amestecați până când ciocolata se topește, apoi adăugați restul de ciocolată și amestecați până când se omogenizează.

În timp ce ciocolata se răcește, bateți albușurile de ou cu zahărul și un praf de sare și apoi încorporați-le ușor în ciocolată. Apoi puneți amestecul în pahare cu strat de cafea și lăsați să se răcească. Presărați paharul cu cacao înainte de servire și ați terminat.

Poftă bună!