Cafea cu rom și prepararea sa

Cafea cu rom și prepararea sa

Sursele istorice, însă, menționează cel mai adesea așa-numita cafea Farisee, care este menționată în secolul al XIX-lea. Se spune că un fermier german i-ar fi oferit unuia dintre oaspeții săi o cafea cu rom, acoperită cu frișcă groasă pentru a acoperi aroma tipică de rom, ca parte a celebrării botezului copilului său.

Nu era de dorit ca conținutul de alcool al cafelei să fie observat de preotul paroh. Acesta a văzut, în mod de înțeles, romul ca pe o unealtă a diavolului însuși. Cafeaua cu rom și-a găsit oricum fanii, iar în sensul clasic și-a păstrat capacul de frișcă.

După alte surse, însă, cafeaua cu rom își are originile în Cuba, când insula era colonie spaniolă. Se spune că soldații de acolo ar fi adăugat rom în cafea pentru a le da curaj. Chiar și atunci când o serveau, cafeaua era însoțită de frișcă, dar nu lipseau nici scorțișoara și coaja de portocală.

Facerea cafelei cu rom

Voi avea nevoie de:

  • o ceașcă de cafea tare, ideal ar fi espresso, dar poate fi și cafea la filtru
  • 1-2 lingurițe de zahăr, de preferință zahăr din trestie
  • 50 ml de rom închis la culoare
  • cremă pentru frișcă
  • cacao pudră pentru presărat, sau condimente după gust

Cum se prepară:

  • Puneți zahărul într-o ceașcă (ideal ar fi să fie preîncălzită) și turnați romul peste el
  • Acum turnați cafeaua fierbinte
  • Adaugați deasupra frișca bătută, care poate fi presărată cu pudră de cacao sau scorțișoară după gust
  • Serviți imediat pentru ca frișca să nu "cadă"

Atenție!

Conform tradiției, nu trebuie să amestecați această cafea înainte de a o bea. Legenda spune că cel care amestecă cafeaua cu rom va plăti următorul rând.

Cei care amestecă cafeaua cu rom va plăti următorul rând.

Bun sfat

Cafeaua cu rom se savurează cel mai bine după masă și, cum are un mare efect de încălzire, va fi o băutură populară în viscolul toamnei și în timpul serilor lungi de iarnă.

În orice caz, o ceașcă de cafea ar trebui să vă fie suficientă, atât în ceea ce privește conținutul de cofeină, cât și cel de alcool. Ignorați faptul că veți simți cu greu efectele alcoolului asupra dumneavoastră. Cafeina tinde să mascheze efectele alcoolului, dar asta nu înseamnă că le elimină. Acesta este motivul pentru care sunt atât de frecvente avertismentele împotriva băuturilor mixte în care băutura cu cofeină întâlnește alcoolul. Acestea prezintă un risc mare de a bea mai mult decât de obicei, deoarece nu veți simți efectele clasice ale alcoolului asupra dumneavoastră.

O ceașcă de cafea aromată cu un strop de rom de bună calitate nu ar trebui să pună în pericol o persoană sănătoasă.