Fiftybeans Colombia Sebastian Ramiréz, 200g

94,90 Lei
cu TVA

Această bombă de căpșuni vă va încurca simțurile.

Gust: CAPSUNI - Bomboane cu fructe - Afine - Zmeura

Doriți să măcinați cafeaua?
Nu este în stoc
Fiftybeans

Evaluat pe Compari 5/5

Transport gratuit la comenzi peste 390 lei

O gamă variată în stoc

 

Cafea prăjită în fiecare săptămână

Pregătire recomandată
Filtru
Metoda de prelucrare
Honey
Aciditate
mediu
Arborele de cafea
100% Arabica
Data prăjirii

Ce spune Roman Nejedlý, prăjitorul de la Fiftybeans, despre această cafea?

Cu siguranță nu sunt un fan al "aromelor de cafea" conservatoare. De aceea, în oferta Fiftybeans veți găsi întotdeauna o gamă de cafele ușor diferită de cea obișnuită. Acest lot din soiul Castillo , prelucrat prin metoda de macerare carbonică cu infuzie de fructe, este cel mai sălbatic pe care l-am prăjit vreodată. De fapt, nici măcar nu mai este cafea. Sau este? Sebastian pune în practică cele mai recente cunoștințe din lumea cafelei fine la ferma sa din El Placer. Infuzia de fructe, așa cum se numește fermentarea cireșelor de cafea împreună cu fructe, a fost până de curând destul de tabu. Veți găsi cu siguranță o mulțime de opinii despre această metodă de procesare care o resping. Tot ce pot să vă spun este următorul lucru: Este probabil cea mai bună cafea pe care am băut-o vreodată!

Nu am de gând să vă spun aici că fermentarea cu căpșuni și merișoare face ca această cafea să aibă gust de căpșuni, de bomboane cu fructe sau că amintește izbitor de mult de legendara Tubble Gum. Că e suculent, dulce, are un gust fantastic... Oricum n-o să mă crezi. TREBUIE SĂ ÎNCERCAȚI ACEASTĂ CAFEA!

Wonderbeans - Minune, sau miracol. Așa se descriu aromele și gusturile acestor cafele. Scopul acestui proiect este de a găsi cele mai bune cafele din întreaga lume și de a vi le oferi vouă, clienții noștri fantastici. Cafeaua a devenit o parte integrantă a gastronomiei și îi aduc un omagiu prin acest proiect.

Pentru a prăji această cafea, folosesc un prăjitor Loring S15 Falcon, care folosește convecția, adică aerul cald, ca principală sursă de disipare a energiei termice. Acest lucru îmi permite să lucrez foarte precis cu nuanțele de aromă ale acestei cafele și, astfel, reușesc să păstrez suculența ridicată, dar și dulceața. Pentru cafeaua de filtru, utilizați întotdeauna boabe nu mai devreme de 7 zile de la data prăjirii. După prima deschidere, lăsați pachetul să se "aerisească" timp de cel puțin 4 ore înainte de a pregăti cafeaua. Acest lucru va împiedica apariția unor note amare nedorite în gust.

Pachetul este infuzat cu azot alimentar pentru a încetini oxidarea boabelor, astfel încât cafeaua își va păstra caracterul chiar și după 45 de zile de la prăjire.

Țară.

Altitudine: 1750 m deasupra nivelului mării.

Varietăți: Caturra

Prelucrare: honey

Profil de aromă: CĂPȘUNI - BOMBOANE CU FRUCTE - DULCE - SUCULENT

Fiftybeans
2093

Fisa tehnica

Pregătire recomandată
Filtru
Metoda de prelucrare
Honey
Aciditate
mediu
label
Arborele de cafea
100% Arabica
Data prăjirii

Recenzii (0)