Se spune că are puterea cafelei, este la fel de sănătos ca ceaiul verde și are gust de ciocolată. Poți să o prepari cum trebuie?

Yerba maté este originară din America de Sud și se prepară din frunzele arborelui de hrube din Paraguay, un arbore care necesită condiții destul de specifice (altitudine de 500-1000 de metri, umiditate ridicată și o temperatură de 16-28 °C). Pe continentul său de origine, această specie de holly se găsește în principal în sudul Braziliei și în regiunile nordice ale Argentinei și Paraguayului.

Yerba mate ne oferă ca băutură următoarele:

  • proprietăți antioxidante puternice;
  • niveluri crescute de energie și o mai bună concentrare (datorită conținutului său de cofeină);
  • reducerea oboselii (în special a oboselii musculare) și îmbunătățirea contracției musculare, crescând astfel performanța sportivă;
  • efecte antibacteriene;
  • accelerarea metabolismului și promovarea arderii grăsimilor.

Cum se prepară o băutură cu atât de multe efecte benefice?

YERBA MATÉ DIN PACHET

  1. Puneți 1-2 pliculețe de ceai yerba mate ușor umezite cu apă rece într-o ceașcă.
  2. Vărsați apă fierbinte la o temperatură de aproximativ 80°C peste tot.
  3. Lăsați ceaiul să infuzeze timp de 5 minute și apoi scoateți pliculețele.

Ceai de matcă Ceai de matcă

  1. Într-un ceainic sau Presa franceză, turnați 1-2 linguri de ceai Yerba mate ușor umezit cu apă rece.
  2. Versați peste tot ¼ - ½ litru de apă fierbinte la aproximativ 80°C.
  3. După cinci minute de infuzare, turnați ceaiul.

YERBA MATÉDin ceaiul simandicos THE TRADITIONAL WAY

Tradiția spune că ceaiul de yerba mate se prepară într-un recipient special numit kalabasa.

  1. În calabasa se toarnă 2-3 lingurițe de yerba mate ceai ușor umezit cu apă rece.
  2. Puneți în recipient un pai de metal numit bombilla și turnați încet, cu grijă, apă fierbinte la 80°C peste el.
  3. Băutura se bea în înghițituri prin pai. Puteți umple apa pe măsură ce beți, vă veți convinge singuri dacă ceaiul își mai păstrează gustul tipic.

Cei care își preferă ceaiul mai dulce pot îndulci yerba maté cu puțin zahăr de bună calitate, ideal nerafinat. Mierea, stevia sau melasa sunt, de asemenea, potrivite.