Beansmiths Costa Rica Las Lajas 250g
  • Pret redus

Beansmiths Costa Rica Las Lajas 250g

71,63 Lei
64,90 Lei Salveaza 9%
cu TVA

Fiecare ceașcă de această cafea este o călătorie de neuitat plină de plăcere și de gust.

Merișor - ceai de hibiscus - Panela

Doriți să măcinați cafeaua?
In stoc > 5 bucăți , La dvs. acasă 14.05.
Cantitate

Beansmith's

Încredere a mii de clienți

Transport gratuit la comenzi peste 390 lei

O gamă variată în stoc

 

Cafea prăjită în fiecare săptămână

Pregătire recomandată
Filtru
Metoda de prelucrare
Honey
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
Bright
Arborele de cafea
100% Arabica

Țară.

Fermă: Las Lajas

Soi: Caturra / Catuai

Altitudine: 1500 - 1700 m deasupra nivelului mării.

Provincia Alajuela, Sabanilla

Aciditatea: aciditate medie

Punctaj la cupaj: 86,75

Metoda de prelucrare: Miere neagră

Preparare recomandată: Filtru

În 1988, după moartea tatălui său, Oscar Chacón, cei șase copii ai săi au moștenit 50 de hectare de pământ. De atunci, frații Chacón au decis să transforme sistemul de producție a cafelei și să se concentreze pe protejarea mediului înconjurător, oferind locuri de muncă stabile pentru angajații lor și păstrând moștenirea cafelei în familie și în comunitate.

Toată cafeaua cultivată la Las Lajas provine exclusiv de la familia Chacón. Dimensiunea medie a fermei este de 100 de hectare, cu un randament mediu de 30 de fanegas pe hectar (un fanegas este echivalent cu 46 kg de boabe). Solul fermei provine din activitatea vulcanică.

Ferma utilizează diferite tipuri de specii de arbori, în special leguminoase, care ajută în mod eficient la absorbția azotului din aer și la transferul acestuia în sol. De asemenea, pentru uzul familiei sunt cultivați arbori locali, cum ar fi bananieri, platani și portocali. Principalul îngrășământ este un îngrășământ organic asemănător compostului, obținut din pulpa boabelor de cafea și alte deșeuri de la fabricile din apropiere. Acest îngrășământ este îmbogățit în continuare cu calcar și minerale, cum ar fiK-Mag (un amestec de potasiu, magneziu și sulf). Ferma este angajată în permanență într-un proces agroecologic cu plantarea de arbori de umbră.

Recoltarea se face manual, culegându-se cu grijă doar cireșele 100% coapte, cu Brix (zaharuri) ridicat. Acest proces se repetă zilnic din decembrie până la sfârșitul lunii februarie. În plus, în moară, loturile sunt separate în funcție de soi și de fermă, ceea ce permite crearea unor microlote speciale.

Microlotul nostru de miere, acesta este un proces de miere în care boabele de cafea roșie trebuie să fie măcinate. După ce sunt curățate, acestea sunt transferate în paturi africane. În primele două zile, boabele nu sunt mișcate, dar după aceea, mișcările regulate (de 3 până la 4 ori pe zi) încep să reducă umiditatea cafelei. Acest proces durează aproximativ 15 până la 20 de zile.

Beansmith's
2391
38 Produse

Fisa tehnica

Pregătire recomandată
Filtru
Metoda de prelucrare
Honey
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
Bright
label
Arborele de cafea
100% Arabica

Recenzii (0)