Beansmiths Brazil Diamond, 250g
Gustă o cafea excelentă de la Beansmiths, prăjitorul preferat.
Aromă: CIOCOLATĂ CU LĂMÂIE - alune de pădure
Gustă o cafea excelentă de la Beansmiths, prăjitorul preferat. Aromă: CIOCOLATĂ CU LĂMÂIE - alune de pădure
Coșul dumneavoastră este gol
Fiecare ceașcă de această cafea este o călătorie de neuitat plină de plăcere și de gust.
Merișor - ceai de hibiscus - Panela
Țară.
Fermă: Las Lajas
Soi: Caturra / Catuai
Altitudine: 1500 - 1700 m deasupra nivelului mării.
Provincia Alajuela, Sabanilla
Aciditatea: aciditate medie
Punctaj la cupaj: 86,75
Metoda de prelucrare: Miere neagră
Preparare recomandată: Filtru
În 1988, după moartea tatălui său, Oscar Chacón, cei șase copii ai săi au moștenit 50 de hectare de pământ. De atunci, frații Chacón au decis să transforme sistemul de producție a cafelei și să se concentreze pe protejarea mediului înconjurător, oferind locuri de muncă stabile pentru angajații lor și păstrând moștenirea cafelei în familie și în comunitate.
Toată cafeaua cultivată la Las Lajas provine exclusiv de la familia Chacón. Dimensiunea medie a fermei este de 100 de hectare, cu un randament mediu de 30 de fanegas pe hectar (un fanegas este echivalent cu 46 kg de boabe). Solul fermei provine din activitatea vulcanică.
Ferma utilizează diferite tipuri de specii de arbori, în special leguminoase, care ajută în mod eficient la absorbția azotului din aer și la transferul acestuia în sol. De asemenea, pentru uzul familiei sunt cultivați arbori locali, cum ar fi bananieri, platani și portocali. Principalul îngrășământ este un îngrășământ organic asemănător compostului, obținut din pulpa boabelor de cafea și alte deșeuri de la fabricile din apropiere. Acest îngrășământ este îmbogățit în continuare cu calcar și minerale, cum ar fiK-Mag (un amestec de potasiu, magneziu și sulf). Ferma este angajată în permanență într-un proces agroecologic cu plantarea de arbori de umbră.
Recoltarea se face manual, culegându-se cu grijă doar cireșele 100% coapte, cu Brix (zaharuri) ridicat. Acest proces se repetă zilnic din decembrie până la sfârșitul lunii februarie. În plus, în moară, loturile sunt separate în funcție de soi și de fermă, ceea ce permite crearea unor microlote speciale.
Microlotul nostru de miere, acesta este un proces de miere în care boabele de cafea roșie trebuie să fie măcinate. După ce sunt curățate, acestea sunt transferate în paturi africane. În primele două zile, boabele nu sunt mișcate, dar după aceea, mișcările regulate (de 3 până la 4 ori pe zi) încep să reducă umiditatea cafelei. Acest proces durează aproximativ 15 până la 20 de zile.