El Paraíso este un sat în districtul Huabal din regiunea Cajamarca. Centrul satului este situat pe vârful unui mic munte la 2000 m deasupra nivelului mării, de unde se poate admira o priveliște magnifică în toate direcțiile și de aici provine cu siguranță și numele satului, care se traduce prin "paradis".
Producătorii locali cultivă în principal soiurile Caturra, Bourbon și Catimor, pe care le amestecă între ele. Fermele de cafea sunt răspândite în jurul centrului satului, la o altitudine de 1850 - 2050 m deasupra nivelului mării.
Producătorii din El Paraíso au o cafea uimitoare și un potențial uriaș, dar condiții foarte dificile. Timp de mulți ani, aceștia și-au vândut cafeaua prin așa-numiții "intermediari" la prețuri foarte mici. Varietatea de cafea Catimor, care este foarte promovată aici de către guvern și de cumpărătorii multinaționali, este adaptată la altitudini mai joase și adesea produce doar frunze în fermele locale. Fermierii sunt slab informați cu privire la gestionarea fermei, la tăierea plantelor și la utilizarea îngrășămintelor chimice și a erbicidelor.
Personalul Falcon Coffees lucrează în nordul Peru de mai mulți ani și face o treabă foarte bună. Ei încearcă să corecteze toate greșelile, să îmbunătățească calitatea cafelei și să crească valoarea financiară a agricultorilor. Aceștia și-au înființat propriul depozit de cafea în Jaén pentru a putea cumpăra cafea direct de la producători. Doar în acest fel, prima pentru cafeaua de calitate superioară va ajunge direct la ei.
Deoarece Huabal se întinde pe mai multe lanțuri muntoase, condițiile climatice de aici sunt foarte diverse. Unele zone au o climă umedă, cu sol roșu "african", altele sunt uscate și calde. Acesta este unul dintre motivele pentru care cafelele din această zonă sunt foarte variate și complexe în ceea ce privește gustul.
Țară: Peru
Regiunea: Cajamarca, Jaén, Huabal
Fermă: El Paraíso
Altitudine: 1850 - 2050 m deasupra nivelului mării.
Varietate: amestec de varietăți
Prelucrare: spălat
Profil de aromă: Ceai fructat, zahăr din trestie, nucșoară, gust final de unt