Prăjirea cafelei este o adevărată alchimie care, în final, influențează proprietățile de gust ale cafelei. În general, putem spune că ne jucăm cu două caracteristici de bază ale cafelei: aciditatea și amarul. În termeni simpli, cu cât prăjim mai mult cafeaua, cu atât mai mult ne suprimăm aciditatea naturală și accentuăm amărăciunea acesteia. În lume, italienii sunt cunoscuți pentru prăjirea cafelei într-o nuanță foarte închisă, în timp ce locuitorii țărilor nordice preferă cafeaua prăjită într-o culoare foarte deschisă.
Cafeaua prăjită mediu Brazilia Santos se evidențiază prin aciditatea sa naturală și corpul său plin. Toate celelalte noastre Arabica 100% sunt prăjite la un grad mai întunecat.
În prezent, Brazilia este cel mai mare producător de cafea Arabica din lume, cu o suprafață de plantații de aproximativ 2,3 milioane hectare. Aceasta se datorează în principal faptului că suprafața sa se întinde pe trei zone climatice (ecuatorial, subtropical și temperat), având astfel condiții ideale pentru cultivarea arborilor de cafea. Majoritatea, adică aproximativ 2/3 din producția totală, provine de la micii cultivatori de cafea. Datorită suprafeței sale, Brazilia produce o mare varietate de tipuri de cafea, dar cu toate acestea, putem declara un tip ca fiind cel mai popular și cel mai bun: acesta este Brazilia Santos. Acest cafea și-a primit numele de la portul Santos, din care este transportată din regiunea São Paulo și de unde este exportată în lume.
Originea cafelei: În regiunea São Paulo, situată în partea de sud-est a Braziliei, cafeaua este principala cultură agricolă pentru localnici, de aceea primește cea mai mare atenție și efort. Cafeaua arabica (Coffee Arabica) este cultivată aici la o altitudine mai mică (800-1000 m deasupra nivelului mării) și tocmai din această cauză, acest tip se caracterizează printr-o aciditate mai scăzută.
Gust: Cafeaua braziliană Santos este cunoscută în principal pentru aciditatea sa mai scăzută și pentru corpul său plin. În cafea se îmbină tonuri de ciocolată și nuci cu nuanțe fructate delicate. Gustul este fin. Aroma este plăcută, fără urmă de amăreală.
Această varietate de cafea este cu adevărat un clasic, pe care nimeni nu-l poate strica. Ideal pentru o experiență zilnică a cafelei delicioase.
Prelucrarea: umedă
Varietate: Bourbon
Compoziție: 100% Arabica
Grad de prăjire: Light city