Altitudine: 1.100 - 1.300 m deasupra nivelului mării
Metoda de prelucrare: Naturală
Locație: Serra de Mantiqueira
Fermă: Sitio Sertaozinho
Soi: Acaia, Arara, Bourbon, Red Catuaí
Proprietar: Ricardo Luiz Honorio
Ambalaj: 250g
Prăjitorie: Beansmith's
Ce este GourmetCoffee Specialty?
Este o adevărată cafea de specialitate, selectată cu grijă și prăjită pentru noi de către prăjitorii selectați de la Beansmith's. Există mai multe definiții, una dintre cele mai specifice de la SCA (Select Coffee Association) spune că sunt cafele care obțin un scor de cel puțin 80 din 100 la o evaluare profesională și nu au defecte de gust menționate cu exactitate. Veți găsi, de asemenea, o transparență de 100% (ferme, importator, prăjitor și comerciant cu amănuntul) în cazul cafelelor noastre selecte.
Ce este diferit la cafelele noastre de selecție?
Nu vă așteptați la o amărăciune distinctă în cafea, deoarece acestea sunt prăjite mai ușor decât cafelele obișnuite. Aceste cafele sunt prăjite în primul rând pentru espresso, dar asta nu înseamnă că nu pot fi interesante într-o oală de moca.
Ce ne-a atras atenția la această cafea?
Din portofoliul nostru nu ar trebui să lipsească cafeaua espresso, tradițional ciocolatieră, care va fi pe placul iubitorilor de espresso, dar care este potrivită și pentru mașinile automate de cafea și chiar pentru oalele moka.
Sfat de preparare
Nu scriem grosimea exactă a măcinării, pentru că fiecare mașină de măcinat o are diferit, dar puteți încerca să o măcinați astfel încât să obțineți cam ce avem noi mai jos. Dar este de fapt unul dintre multele cazuri diferite. Este doar un fel de punct de plecare.
Preparare recomandată 16g de cafea / 35ml de ieșire în aproximativ 30s
Informații de la importator
Mama lui Ricardo Luiz Honoria a început cu un hectar de pământ, pe care ea și tatăl ei l-au extins la cele 15 hectare actuale. Munca lor fără compromisuri și pasiunea pentru cafea i-au încurajat să se dezvolte în continuare și să producă loturi excepționale de Natural. În prezent, Ricardo lucrează la Sitio Sertaozinho împreună cu tatăl, soția și cumnatul său, cultivând multe soiuri de înaltă calitate, cum ar fi Red Catuai, Bourbon, Acacai și Arara.
Recolta începe de obicei în iunie și se încheie în jurul lunii octombrie. Recoltarea și prelucrarea mecanică sunt concepute pentru a maximiza productivitatea. Culegătoarele mecanice de astăzi sunt concepute pentru a fi mai receptive. Adică, fermele pot recolta selectiv doar cireșele coapte la fiecare trecere. Pe secțiuni neuniforme ale fermelor, cireșele sunt culese manual. Derricadeira (un tip de greblă mecanizată) utilizează vibrații pentru a recolta cireșele coapte. Datorită acestor tehnologii mai noi și mai selective, numărul exploatațiilor agricole atente la calitate este în creștere. După recoltare, cireșele sunt, de obicei, așezate în straturi subțiri pe terase, unde sunt uscate la lumina soarelui și prin rotație frecventă.