Profil aromatic: piersică - lămâie - earl grey
Altitudine: 1400-2100m
Metodă de prelucrare: spălat - Decafeinizat din trestie de zahăr
Localizare: Cauca, Tolima, Antioquia și Eje Cafetero, Columbia.
Soi: Cafea de tip "C", cu o varietate de cafea: Mixtă
Proprietar : fermieri care lucrează cu Sucafina Colombia
Ambalaj: 250 g
Punctaj la cupaj: 86,25
Importator: Sucafina
Prăjitorie: Beansmith
Ce este GourmetCoffee Specialty?
Este o selecție de cafele pe care le-am ales cu grijă și pe care Beansmith Roastery le-a prăjit pentru noi. Există mai multe definiții, SCA (Select Coffee Association) precizează în mod specific că este vorba de o cafea care obține cel puțin 80 de puncte din 100 la o evaluare profesională și nu conține defecte semnificative în ceea ce privește gustul. De asemenea, veți găsi întotdeauna o transparență de 100% (ferme, importator, prăjitor și retailer) cu cafelele noastre selecte.
Cea mai bună cafea decofeinizată? Noi am găsit-o și am prăjit-o în prăjitorie
Cafelele decafeinizate sunt adesea făcute din cafele mai vechi care au fost "îmbogățite" în acest fel, nu este cazul acestei cafele. Tumbaga este o cafea decofeinizată excelentă, cu accent pe calitate! Cafeaua a fost profilată în prăjitorie astfel încât să nu devină una dintre celelalte cafele decofeinizate mediocre, ciocolatii amare și amare, dar are și un gust plăcut de fructe, fiind un filtru perfect, precum și un espresso bun.
O metodă blândă și non-chimică de eliminare a cofeinei
Decafeinizarea cafelei cu trestie de zahăr folosește în acest proces compusul natural acetat de etil (EA), care este extras din melasă (un produs secundar al producției de zahăr). Deoarece EA apare în mod natural, acest proces poate fi denumit "decafeinizare naturală".
Procesul de producere a EA este relativ simplu. Boabele de cafea sunt umezite cu apă, iar EA este pus în circulație în ele. EA se leagă de cofeina din boabele de cafea și extrage cofeina, în timp ce majoritatea celorlalte arome sunt păstrate. Odată ce s-a obținut cantitatea dorită de cofeină, reziduul de EA este îndepărtat din boabe prin abur.
Sfat de preparare
Nu notăm grosimea exactă a măcinării, deoarece fiecare mașină de măcinat o face diferit, dar puteți încerca să măcinați pentru a obține o măcinare corectă, vedeți procedura de preparare de mai jos. Aceasta este o opțiune de la preparare.
Picurător - 18g -> 3:00 -> 250ml
Aeropress - 10g + 100ml de la stoarcerea de 2min.
Informații de la fermier
Cafeaua Tumbaga Sugarcane Decaf face parte din gama Sucafina Originals. O gamă de amestecuri consistente și accesibile, obținute dintr-un lanț de aprovizionare integrat pe verticală. Fiecare pungă achiziționată contribuie la inițiativa Farmgate.
Cafeaua Tumbaga este denumită după un aliaj de aur, cupru și argint care era folosit în Columbia pentru a confecționa obiecte mici, adesea religioase. Acest aliaj combină simbolic energiile opuse ale Soarelui (aur) și ale Lunii (argint), creând un echilibru între opuse, la fel ca și cafeaua noastră Tumbaga Sugarcane Decaf. Cafeaua noastră Tumbaga este o cafea decofeinizată delicioasă, care vă va da energie fără să vă țină treaz noaptea.
Pentru că știm că procesul de decafeinizare va crește dulceața și aciditatea, echipele de import ale Sucafina selectează cu atenție cafelele cu corp mare, dulceață mare și aciditate scăzută