Altitudine: 1 730 m deasupra nivelului mării
Regiunea: El Agrado, Piendamo, Cauca
Soi: soiul: Colomba, Castillo și Caturra
Fermă: El Agrado
Punctaj la cupaj: 87,5
Prelucrare: miere
Prăjitorie: Beansmith
Ce este cafeaua Gourmet Coffee Specialty?
Este o cafea selectă pe care am ales-o cu grijă și pe care Beansmith Roastery a prăjit-o pentru noi. Există mai multe definiții, SCA (Select Coffee Association) precizează în mod specific că este o cafea care obține un scor de cel puțin 80 din 100 la o evaluareprofesională și nu conține defecte semnificative în ceea ce privește gustul. De asemenea, veți găsi întotdeauna o transparență de 100% (ferme, importator, prăjitor și comerciant cu amănuntul) în cazul cafelelor noastre selecte.
Ce este diferit la cafelele noastre de selecție?
Nu vă așteptați la o amărăciune distinctă în cafea, deoarece acestea sunt prăjite mai ușor decât cafelele obișnuite. De regulă, veți găsi în ele mai multe arome fructate. Toate cafelele noastre sunt destinate în primul rând preparării la domiciliu, ca și cafeaua de filtru, dar asta nu înseamnă că nu pot fi interesante într-o oală de moca.
De ce am ales această cafea? Prelucrarea cu miere nu este obișnuită în Columbia
Prelucrarea cu miere, este o metodă foarte interesantă de a desprinde boabele de pe coajă, lăsând puțină pulpă pe boabe. Apoi, cafeaua se usucă cu acest reziduu și este apoi prăjită aici, în Republica Cehă. Acea puțină coajă adaugă o aromă interesantă de fructe de pădure și dulce.
Informații de la fermier
Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz - ACC are 77 de membri cu o suprafață medie de 1,5 hectare, cu o altitudine cuprinsă între 1 700 și 2 100 de metri, iar fiecare membru care s-a alăturat este convins de forța asociației, al cărei obiectiv principal este combaterea sărăciei și a conflictelor sociale din regiune. Asociația își ajută membrii cu strategii de afaceri și tehnologii legate de cultivare; cu toate acestea, fiecare membru are posibilitatea de a decide cum să își proceseze cafeaua folosind fermentații inovatoare.
Soiurile de cafea cultivate de membri sunt castillo, cenicafé, tabi, bourbon, caturra și colombia.
Cea mai mare parte a uscării se face cu ajutorul forțelor parabolice și mecanice.
Prelucrarea cafelei
1) Cafeaua este culeasă foarte coaptă, astfel încât conținutul de zahăr este mai mare.
2) Procesul de plutire: cafelele plutitoare sunt îndepărtate, astfel încât să rămână doar cafelele coapte pentru prelucrare.
3) Procesul de fermentare a cireșelor timp de 12 ore într-un rezervor de spălare.
4) Cafeaua este măcinată și plasată într-un rezervor de recepție pentru o fermentare de 36 de ore în muscilagii.
5) Procesul de uscare: Cireșele sunt transferate într-un sistem de uscare parabolică până la atingerea unei umidități de 10% (5-6 zile).